De vijvers gaan weer open!

visvijvers met afstand

Vanaf vrijdag 1 mei gaan de visvijvers van de Forelderij weer open. De gemeente Enschede en de Veiligheidsraad Twente hebben hier toestemming voor gegeven. We hebben een route gemaakt op de Forelderij, waardoor de afstandseis van 1,5 meter gehandhaafd kan worden. Ook om de vijvers heen zijn maatregelen getroffen om de afstand te bewaken.

Catch and pay

Vanaf vrijdag betaal je niet meer per uur of dagdeel dat je komt vissen. In plaats daarvan kun je gratis komen vissen en betaal je alleen per gevangen vis. Dit is € 3,50 per vis. De gevangen vis neem je mee naar huis. Deze mag niet teruggezet worden. In de vijvers zit regenboogforel. De visvijvers zijn elke dag geopend van 10.00 – 16.00.

Kom je vissen? Meld je aan de achterkant van Erve Beltman. Hiervoor volg je de route die staat aangegeven. Op deze plek kun je ook terecht om een hengel of koelbox te huren en om aas te kopen. Rond de vijvers zijn om de vier meter paaltjes gezet. Er staat in één vak een stoel en daarna is een vak leeg en zo de hele vijver rond. Er zit hierdoor 8 meter afstand tussen de vissers. In totaal hebben we plaats voor 40 vissers.

Voorzieningen

De wc’s zijn geopend. Het gebruik hiervan is op eigen verantwoordelijkheid. Er zijn schoonmaakmiddelen aanwezig, waarmee je voor en na het gebruik de wc kunt reinigen. De horeca blijft gesloten. Er wordt dus geen eten of drinken verkocht op het terrein.

visvijvers met afstand 2

Welkom

We zijn ontzettend druk geweest om de nodige maatregelen te treffen en zijn er van overtuigt dat op deze manier iedereen heerlijk ontspannen kan komen vissen op een veilige manier. We hopen jullie dan ook snel weer te zien aan onze vijvers!